www.harokdim.org                    אתר ארגון הרוקדים לריקודי עם ישראליים                                                  

תנו לרקוד בשקט!
עדכון פעילות בנושא עוצמת המוזיקה בהרקדות

שלום חברים,

בעקבות תלונות של רוקדים רבים בהרקדות על עוצמת המוזיקה המושמעת ועל הנזקים הבריאותיים הנגרמים להם הוגדר הנושא כיעד לטיפול על ידי ארגון הרוקדים.

בפסטיבל כרמיאל השנה החלטנו להוביל קמפיין בעניין ולהעמיק את המודעות בקרב הרוקדים לנזקים הבריאותיים הנגרמים לנו כתוצאה מכך.

ההסברים שניתנו על ידינו נפלו על אוזניהם הקשובות של הרוקדים וזכינו לתמיכה, לעידוד ולהערכה רבה על פועלנו בנושאים השונים וכמובן בנושא זה המציק לרבים מאוד מאיתנו.

אנו עוסקים בנושא מזה כשלוש שנים באופן אינטנסיבי. למדנו אותו, רכשנו ציוד מדידה ובצענו מדידות בהרקדות רבות.

למרבה הצער תוצאות המדידות תאמו את התלונות. הסתבר לנו כי יש חריגה קשה בעוצמת השמעת המוזיקה אל מול התקנים שנקבעו על ידי ארגון הבריאות העולמי.

פנינו לכל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר, כולל ליועץ המשפטי לממשלה ( אין ספור פניות בכתב, בטלפון, תזכורות, מיילים ומה לא). לצערנו בראשית הדרך דחו אותנו בנימוס וכל אחד הסביר באדיבות רבה שהנושא אינו בתחום טיפולו והעביר את "תפוח האדמה הלוהט" למגרשיהם של משרדים אחרים.

לא הרמנו ידיים והמשכנו להתעקש בכל דרך אפשרית עד כי נוצר סדק בהתנגדות של המשרד להגנת הסביבה ( יצויין כי התנגדותם היתה על רקע העובדה שחקיקת המשרד עוסקת בנושאים סביבתיים בעוד כאן מדובר על רעש במקום סגור).

קיימנו סדרת פגישות עם ראש אגף רעש וקרינה, עם אנשי מקצוע נוספים ועם יועצים משפטיים במשרד, בצענו מדידת רעש באחת ההרקדות עם מהנדסת מתוך המשרד ולבסוף הגענו לנקודה בה המשרד מודה שמדובר בבעיה בריאותית קשה שיש לטפל בה.

בידינו סיכום ישיבה עם ראש אגף רעש וקרינה הכולל נכונות עקרונית לשיתוף פעולה – ואם לא די בכך בידינו מסמך של מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה אשר מכיר בבעיה ומציע דרכים לפתרון.

יצויין שהישגים אלה הם פרי עמל והשקעה שלא יתוארו תוך גילוי נחישות והתמדה ללא פשרות בניסיון לפתור בעיה המטרידה רוקדים רבים.

הבעיה עדיין לא נפתרה ואנו מצויים בעיצומו של תהליך. כמובן נדאג לעדכן על התפתחויות בעתיד הקרוב.

אנו מייחסים ערך רב לתהודה הציבורית סביב הנושא ומבקשים מכם כי תיידעו גם את חבריכם על הנזקים הבריאותיים הקשים הנגרמים כתוצאה מעוצמת מוזיקה חריגה ועל פעילותנו להסדרת הבעיה.

עד שהנושא יוסדר בצורה מסודרת הנכם מתבקשים לשמור על בריאותכם ולבקש מהמרקידים להנמיך את עוצמת המוזיקה לרמה סבירה.

בברכת חברים רוקדים,

עדי חבד, יו"ר ארגון הרוקדים בשם חברי הארגון
הוסיפו כאן תגובה לכתבה


לא חבל על הבריאות?

נזקים בריאותיים של הווליום הגבוה בהרקדות ריקודי העם

כולנו מכירים את הרגעים בהם עוצמת הווליום בהרקדה מתגברת למימדים מבהילים, עד כי בוקעים קולות צעקה ברחבי האולם מלווים בדרישה של הרוקדים להנמיך את הווליום לכדי עוצמה סבירה. רובנו הרוקדים מניחים - ובצדק - כי ווליום גבוה גורם למטרד, לאי נוחות, פוגם בהנאתנו מהריקודים ולפגיעה מתמשכת בשמיעתנו לטווח המיידי והארוך.

ברם, נזקי השמיעה הם רק חלק מהנזקים הנגרמים לנו הרוקדים, ונוספים אליהם נזקים בריאותיים נוספים כפי שמתפרסם במאמרים רפואיים שונים בארץ ובעולם.

הנזקים הבריאותיים להם אנו חשופים הם רבים מאד, לכן יש בכוונתנו ליצור מודעות גבוהה גם של הרוקדים ובעיקר של המרקידים לנזקים אלה, בתקווה שהיד לא תהייה קלה על "הדק" הגברת הווליום והמרקידים יחשבו לפחות פעמיים לפני שיעשו כך.

אני מבקש להביא לידיעתכם ציטוט מתוך האתר של המשרד להגנת הסביבה – אגף רעש וקרינה בו נאמר :


השפעות בריאותיות של רעש

הרעש הוא הפרעה סביבתית שלא מקבלים אותה בשקט. המפגעים הבריאותיים של רעש הם:

  • פגיעה בגוף: גורם לאיבוד שמיעה זמני או תמידי, מעלה את לחץ הדם, משבש את קצב הלב, מגביר את זרימת האדרנלין, משבש את פעולת הכליות, מעייף


  • פגיעה בנפש: גורם לתחושת פחד, גורם להתמוטטות עצבים, מעצבן, פוגע בכושר הריכוז, המחשבה והעבודה ובלמידה, לא מאפשר מנוחה


  • הרעש הוא סוג של אלימות, גורם לתחושה של חוסר-אונים המגבירה את הצורך להשתמש באלימות נגד גורם הרעש


- רמת קול של 30 דציבלים נחשבת לשקטה
- רמת קול מעל 60 דציבלים נחשבת לחזקה ומפריעה
- רמת קול מעל 80 דציבל נחשבת למזיקה ובלתי סבירה ....

מלבד אבדן השמיעה, התופעות הפיזיולוגיות והמחלות הפיזיות הבאות נמצאו קשורות לחשיפה לרעש:

  • מחלות לב וכלי הדם - רוב המחקרים עוסקים בסימפטומים המוקדמים של מחלות אלה, כגון לחץ דם גבוה. אפילו ילדים צעירים החשופים לרעש מתמשך ובעצמה גבוהה - למשל עקב קרבת בית ספרם לנמל תעופה - עלולים לסבול מסימפטומים אלה.


  • דה-סינכרוניזציה דיפוזית של גלי המוח, המאופיינת בהפרעות אישיות.


  • שינויים במערכת האנדוקרינית, כגון הגברת ההפרשה מבלוטת האדרנל ושל הורמונים קורטיקליים.


  • שינויים במערכת העיכול, המתבטאים בעיקר בבחילות תכופות ובצרבות, המלוות לעתים בכאבי ראש עזים. עם זאת, אין ודאות שתופעות אלה מובילות לנזקים ארוכי טווח, כגון אולקוס.
  • >/ul> כאמור, רעשים רבים נחווים באופן סובייקטיבי כמטרד גם אם אין הם כרוכים בנזקים בריאותיים. אולם גם השפעתם של מקורות רעש אלה לעתים חורגת מסתם "הפרעה".

    בין התופעות הלא פיזיולוגיות העולות מן המחקרים השונים ראוי להזכיר עייפות ובעיות שינה, התגברות מתח וחרדה, שינויים קיצוניים במצב הרוח ודיכאון קליני ופגיעה בכוח הגברא. כמו כן נמצא כי חשיפה ממושכת לרעש עלולה לפגוע בתפקוד האינטלקטואלי, התעסוקתי והחברתי, ובשיקול הדעת הרציונלי בעת ביצוע משימות, להגביר את הסיכון ואת הפגיעות לתאונות ולהגביר קונפליקטים בין-אישיים וקהילתיים.

    לקריאת הכתבה באתר המשרד להגנת הסביבה

    במדור הזה יתפרסם מידע העוסק בנושא זה לרבות תוצאות מדידה של עוצמת רעש בהרקדות, מאמרים העוסקים בתחום, תגובות של רוקדים ושל מרקידים, תלונות רוקדים על עוצמת רעש גבוהה בהרקדותיהם ועוד כהנה.


    למען בריאותנו חשוב שנשתף כולנו פעולה,

    עדי חבד
הוסיפו כאן תגובה לכתבה